Новини - България

Фондация „Една от 8” започва кампания в подкрепа на мъжете до жени с рак на гърдата
Прочетена: 236 пъти
Снимка: Фондация "Една от 8"

Фондация “Една от 8” стартира кампания под надслов „Обичам те...!“, в която мъже на жени с рак на гърдата споделят своите чувства и емоции.

 

"За последните шест години, в които се боря с рака на гърдата, аз Нана Гладуиш, си давам сметка, че хиляди хора ме спряха и попитаха „Как си?“, но колко са тези, които спряха и попитаха съпруга ми „Как си?“.

Време е жените с рак на гърдата да се обърнем към цялото общество с молба - „Ако искате да помогнете на нас, подкрепете и нашите мъже.“.

Това са хората, които са до нас, когато чуваме думите - „Имате рак.“. Това са хората, които са до нас, когато се събудим от операция. Това са хората, които всеки ден ни казват - „Добро утро.“. Но най-важното, това са хората, които ни казват „Обичам те!“.

Много от нещата, които мъжете до жени с рак на гърдата правят, остават невидими за околните. Много често обществото ни приема тяхната грижа за нас, като тяхно задължение и забравя, че всяко тяхно действие е продиктувано от обичта им към нас.

Обръщаме се към всички мъже на България, които са до жени с рак на гърдата, кажете на вашите жени - „Обичам те!“, напишете им какво чувствате към тях, покажете ни лицата си. Вие сте силни, но и чувствителни. Време е обществото ни да ви види, за да осъзнае, че трябва да мисли и за вас", казва Нана Гладуиш, основател на фондацията.

 

Тя призовава всички желаещи да си направят снимка с послание към жена с онкологично заболяване и да я публикуват във Фейсбук с хаштаг #Obicham1ot8.

 

На 8 юни, петък, от 17:00 ч. на бул. „Витоша", между улиците “У. Гладстон” и “П.Парчевич”, като част от кампанията, ще бъде организирано специално събитие - „Възпрепятствано бягане“, съобщават от фондацията и канят всички да се включат в него.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития