Новини - България

Финансова корпорация, част от Световната банка, инвестира 15 млн. евро в Аджибадем Сити Клиник
Прочетена: 620 пъти

Международната финансова корпорация (IFC), която е част от структурата на Световната банка, инвестира 15 млн. евро в дялове в Аджибадем Сити Клиник. С инвестицията ще се разгърне стратегията за развитие на Аджибадем на Балканите и за разширяване на портфолиото от медицински услуги в България, съобщиха от лечебното заведение.

 

През 2016 г. Аджибадем реализира третата си инвестиция в чужбина. Придобивайки Токуда и Сити Клиник Груп тя се превърна в най-голямата верига лечебни заведения в България.

 

Председателят на Борда на директорите на Здравна група Аджибадем Мехмет Али Айдънлар заяви:

„Изключително сме доволни от факта, че МФК като партньор подкрепя разрастването ни в Европа. Това е знак за гласуваното ни доверие. С инвестицията си в България и региона целим медицинските услуги и здравните грижи в частния сектор да се усъвършенстват и да станат по-достъпни, така че българският пациент да получава още по-добро качество.“

Под бранда на Аджибадем Сити Клиник са Токуда Болница с 560 легла, Сърдечно-съдовия и Онкологичен център на Сити с общо 164 легла, Кардиохирургична болница в Бургас с 31 легла и Медицински център във Варна.

 

От своя страна регионалният директор на МФК за Европа, Близкия изток и Северна Африка Карстен Мюлер съобщи:

Глобалната ни стратегия в областта на здравеопазването е да разширим достъпа до висококачествени здравни грижи в развиващи се пазари и да работим с компании, които предоставят най-добрите медицински услуги за пациентите. Нашето партньорство с Аджибадем в България е и подкрепа за турска компания в развитието на международната й конкурентоспособност.“

С инвестицията Аджибадем Сити Клиник ще се стреми да засили технологичното и клиничното си превъзходство на пазара на здравни услуги у нас. Основен акцент ще бъде поставен и на стратегията за развитие на човешкия капитал на дружествата в групата. Ще се инвестира в повишаване на квалификацията и професионалното развитие на медицинския и административен персонал за създаване на устойчива и перспективна среда за работа в Аджибадем Сити Клиник.

 

С потрфолио от общо 5 милиарда Турция е втората най-голяма страна в света, с която МФК работи и от офиса в Истанбул ръководи дейностите си в Европа, Близкия изток и Африка. През финансовата 2016 г. МФК реализира краткосрочни и дългосрочни инвестиции на обща стойност от 1.8 милиарда щ.д., вкл. и от обединения с други финансови организации. 

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития