Събития -

юни 2017

ПВСЧПСН
   
  
8 юни
Четвъртък
Фармацевти ще садят дъбови дръвчета в Борисовата година
Борисова градина
гр. София
11:15 - 00:00 ч.

На 08.06.2017 г., четвъртък, в 11:15 ч. в Борисовата градина при паметника на Хаджи Димитър (до Лятната сцена) магистър-фармацевти от Регионалната фармацевтична колегия София-столична ще засадят 10 дъбови дървета. Проявата е по случай 10-годишнината на локалната организация.

 

Засаждането е съгласувано със Столичната община и е съобразено с предписанията на Дирекция „Зелена система”. Поет е ангажимент магистър-фармацевтите да се грижат за дърветата и в бъдеще.

„София е градът, в който всички ние живеем и работим и за това за нас е важно домът ни да бъде в здравословна градска среда, която осигурява благоденствие за своите жители. Уверени сме, че природата е здравният център на бъдещето, а засаждането на дървета в сърцето на София е един от най-подходящите начини да отбележим своята 10-годишнина”, каза председателят на РФК София-столична магистър-фармацевт Венелин Сапунаров.

Средствата за дърветата и всички съпътстващи дейности са осигурени единствено и само от членския внос на организацията. РФК София-столична се надява, че с тази дейност ще има своя скромен принос за озеленяването и грижата за зелените площи на София и пречистването на въздуха, който дишаме.

 

Регионална фармацевтична колегия София-столична е учредена на 28 януари 2007 г., за да може по-късно на 10 февруари същата година да се основе и Българският фармацевтичен съюз. 2017 година е юбилейна за колегията и е съпроводена от редица инициативи и прояви, посветени на 10-годишнината, сред които и засаждането на дъбовете.