Новини - България

Джипитата към пациентите: Подкрепете ни сега, за да ни има утре!
Прочетена: 417 пъти

„Подкрепете ни сега, за да ни има и утре!“. С тези думи завършва уведомлението за протестни действия, което общопрактикуващите лекари ще поставят пред кабинетите си, ако решат да спрат работа и да се включат в тях. Текстът е изготвен от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) и в него е записано, че ще се преглеждат само спешни и неотложни случаи.

Целият текст на уведомлението гласи:

 

Уважаеми пациенти,

Ние, вашите семейни лекари, не сме съгласни да ви заблуждават!

Не приемаме липса та на средства и лошите правила в здравеопазването!

Всеки гордо „спестен“ лев от средствата за здравеопазване означава лев, който вие трябва да платите от джоба си без значение, че сте здравноосигурени!

Настояваме за истинско подобряване на условията за лечебно - диагностичен процес и профилактика в нашите практики, за намаление на опашките пред кабинетите.

Въвежданите без нашето съгласие промени на работа за тази година ще имат точно обратния ефект.

В знак на протест, на .... и ....03.2016 г. ще се преглеждат само спешни и неотложни случаи в к-т ..........................от д-р .......................................

ПОДКРЕПЕТЕ НИ СЕГА, ЗА ДА НИ ИМА И УТРЕ!

 

Междувременно в студиото на „Събуди се“ по Нова телевизия председателят на НСОПЛБ д-р Любомир Киров припомни, че от утре – 28.03.2016 г., работа спира джипитата в Кюстендил, Велико Търново, Разград и Ямбол. В следващите дни поетапно ще се включват семейни лекари и от другите области.

 

„Искам да поднеса извинение на нашите пациенти заради временно неудобство, но те трябва да знаят, че ние сме се погрижили навсякъде, където ще има протести да има кабинети, които да поемат пациенти с остро възникнали заболявания. Информация за това къде се намират тези кабинети ще има на вратите на кабинетите всички стачкуващи лекари”, каза д-р Киров.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития