Новини - България

ДПС: Да се намали ДДС-то на хляба и лекарствата
Прочетена: 770 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Да се намали ДДС-то на хляба и лекарствата, предвиждат законодателни промени на депутатите на ДПС. Идеята бе обявена от депутата от ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента днес.

 

„Мислим да внесем законопроект за сваляне на ДДС на хляба на 5%, за лекарствата, да помислим и за безплатни детски градини“, каза той и допълни, че партията ще търси подкрепа на идеите си от всички парламентарни групи.

 

Колегата му Йордан Цонев допълни:

 

„Ще проведем среща с хлебопроизводителите, зърнопроизводителите, с бранша на фармацията. Не искаме да бъдем популисти. Ние трябва да сме сигурни, че цените ще паднат, за да го направим.“

 

По думите на Цонев най-важното в предлаганите законодателни промени е безплатният пакет за детските градини.

 

„В нашата птрограма, която предлагаме сега за обсъждане с другите партии, предвиждаме строителство на детски градини и то в много големи размери от бюджета. Да кажем - да се пренасочи онзи ресурс, който беше за саниране, към строителство на детски градини“, каза депутатът.

 

Предложенията на ДПС бяха коментирани от зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев, според когото левицата е имала такива предложения, но те са били отхвърлени както от идеолозите сега, така и от управляващата партия ГЕРБ.

 

„Идеите за намаляване на ДДС на хляба и лекарствата са леви и ние сме ги предлагали.“

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития