Новини - Свят

Долната камара на американския конгрес прие изцяло нова програма за здравното осигуряване
Прочетена: 179 пъти

След месеци на заявки за здравна реформа и премахване на „Обамакеър“, в Долната камара на конгреса на САЩ мина гласуването на напълно нова програма за здравно осигуряване. Това е малка победа за президента Доналд Тръмп, след като републиканците успяха да съберат достатъчно гласове, за да прокарат свой закон за здравеопазването, съобщава телевизия BiT.

 

Програмата обаче не дава отговори на въпросите колко американци ще могат да се възползват от новия закон и на каква цена. По анализ на непартийния бюджетен офис, в сравнение с “Обамакеър”, в следващите 10 години първоначалното предложение за здравна програма щеше да остави 24 млн. американци без застраховка. Новата версия на републиканците все още не е преминала през изчислителния процес на офиса към Конгреса. Дори някои представители на партията на Тръмп, които подкрепят реформата, казват, че тя е била прибързана.

 

Законопроектът, приет от Долната камарата на конгреса днес би осигурил възобновяеми данъчни кредити въз основа на възрастта на застрахования, би подновил Medicaid като обаче ограничи държавното финансиране по програмата, би отменил и субсидиите на “Обамакеър“ за хора с ниски доходи и би премахнал глобите за липса на здравна застраховка, съобщава медията. Една от важните промени е, че новата програма на републиканците би намалилa гарантираните грижи за хора с вече съществуващи медицински състояния.

 

Сега законопроектът отива за гласуване в Сената, където партията на президента Тръмп има минимално мнозинство. Републиканците открито се съмняват в процеса по приемане на закона.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития