Събития -

април 2019

ПВСЧПСН
     
25 април
Четвъртък
Дискусионен семинар „Онкохематологичните заболявания: от смъртоносна диагноза към нов живот“
Парк хотел Витоша
гр. София
11:30 - 13:00 ч.

На 25.04.2019 г. (четвъртък) от 11:30 до 13:00 ч. в Парк хотел Витоша (София, ул. Росарио 1), в рамките на 42-ия годишен конгрес на Европейската фармацевтична студентска асоциация (EPSA), ще се проведе дискусионен семинар на тема: „Онкохематологичните заболявания: от смъртоносна диагноза към нов живот“.

 

Темите и лекторите в семинара ще бъдат:

-  „Пътят към излекуване при онкохематологичните заболявания“ – д-р Виктория Върбанова, Военномедицинска академия (ВМА)
-    „Минимална остатъчна болест и резултат от лечението“ – д-р Виктория Николова, Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания (НСБАЛХЗ)
-    „Клетъчни и генни терапии в хематологията“ – д-р Доротея Тодориева, Медицински университет - Плевен
-    „Лечението на пациентите „от чакалнята до хола“ – д-р Елина Белева, Медицински университет - Пловдив
-    „Напредък в детската хематология: нов шанс за нашите деца“ – д-р Атанас Банчев, Клиника по детска клинична хематология и онкология, УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", София

-    „Стойност на иновациите в онкохематологичните заболявания“ - проф. Генка Петрова, Медицински университет – София, президент на ISPOR за Централна и Източна Европа.

 

Семинарът е част от информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“, която е организирана от Българското сдружение „Лимфом“, Българското медицинско сдружение по хематология, Българското медицинско дружество по детска хематология и онкология и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

 

42-ият годишен конгрес на EPSA се провежда в София в периода 22-28 април 2019 г. Домакин на форума е Българската фармацевтична студентска асоциация (БФСА), а темата - „Хроничните заболявания – сериозна заплаха за съвременния свят".

 

Конгресът събира на едно място над 350 студенти и магистри по фармация от близо 40 европейски държави. Те ще имат възможност да се включат в доброволчески здравни кампании и да посетят водещи фармацевтични компании и институции. Студентите по фармация ще могат да обменят знания и опит със свои колеги от университетите в цяла  Европа.   


 
Работният език на форума е английски.

 

Допълнителна информация за организациите:

 

Българската фармацевтична студентска асоциация (БФСА) е неправителствена студентска организация, извършваща нестопанска дейност в областта на фармацията. Създадена през 2007 година, БФСА днес включва в състава си над 180 членове, студенти редовно обучение във Фармацевтичен факултет към МУ-София и Факултета по химия и фармация към СУ „Св. Климент Охридски”.

 

ЕPSA е основана през 1978 г., включва 45 студентски фармацевтични асоциации от 37 страни и представлява над 100 000 студенти по фармация от цяла Европа. Нейна главна цел е да развие интереса и мнението на студентите по фармация в Европа, както и да окуражи колаборацията между тях. Тя организира много и различни дейности, като за по-големите избира местна асоциация, която да помогне на локално ниво. За този ежегоден конгрес това е България, в лицето на БФСА.