Новини - България

Дискотеките пак отварят при условие - един човек на квадратен метър, мерят температурата на входа
Прочетена: 717 пъти
Снимка: Pixabay.com

Считано от утре, 13 юли, се разрешават посещенията на закрито и на открито в дискотеки, пиано-барове, нощени барове и клубове при заетост на местата не повече от един човек на квадратен метър и при спазване на противоепидемични изисквания, съгласувани с браншовите асоциации. Това се посочва в издадената днес заповед на министъра на здравеопазването.

 

До решението се стигна след среща между министър Ананиев и представители на Българската асоциация на заведенията в България и Сдружението на заведенията в България.

 

Със същата заповед се разрешават групови празненства на открито и на закрито (в т.ч сватби, балове, кръщенета и т.н) при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. и на всички противоепидемични мерки.

 

Министърът на здравеопазването и представителите на браншовите организации се споразумяха за диалог при всяка следваща промяна на противоепидемичните мерки, касаещи сектора.

 

На брифинг след срещата в Министерството на здравеопазването днес от бранша съобщиха, че на входа на нощните заведения ще измерват температурата на клиентите си преди да ги допуснат вътре.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития