Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

декември 2018

ПВСЧПСН
     
      
19 декември
Сряда
Дипломиране на лекарите от Випуск-2018 на МУ-Пловдив
гр. Пловдив
гр. Пловдив
11:00 - 12:00 ч.

На 19.12.2018 г., сряда, в Голямата зала на Драматичен театър Пловдив (ул. „Княз Александър I“ №38) дипломантите от випуск-2018 на Медицинския факултет на МУ - Пловдив ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина.

 

За 68-ми път Факултетът по медицина на Медицински университет - Пловдив тържествено ще изпрати завършващите медици като випуск, постигнал значими академични успехи от следването. Общо 152 лекари ще положат своя професионален обет „Хипократова клетва“ пред медицинската общност, преподаватели и родители.

 

От дипломираните: 108 са българи и 44 са чуждестранни граждани от 12 държави (Турция, Гърция, Германия, Швеция, Македония, Кипър, Сирия, Украйна, Финландия, Холандия, Ирак и Йордания), като от тях 37 са преминали обучение по специалността изцяло на английски език.

 

Дипломантът Марин Канарев е завършилият с пълно отличие - 6.00 от следването и от държавните изпити. Той ще бъде удостоен с почетен плакет „Златен Хипократ”.

 

С “отличен” (над 5.50) успех от следването и държавните изпити са 55 дипломанти; средният успех от следването на завършващите е „мн. добър” – 4.97, а от държавните изпити е „мн. добър” – 5.21.

 

За първи път ще бъдат връчени и две поименни стипендии на двама знаменити военни лекари, възпитаници на Медицинския факултет в Пловдив - генерал Стоян Тонев и полковник Митър Тонев, осигурени от едноименното сдружение. Стипендиите, които ще бъдат ежегодни, са определени от дарителите единствено за дипломанти, възпитаници на Медицинския факултет в Пловдив и са за подпомагане на по-нататъшното обучение и бъдещата професионална реализация на отличилите се медици. Двамата класирани стипендианти за тази година са Христо Петровски и Борислав Карагюлев, които ще получат по 3 000 лева за бъдещата им специализация.