Новини - България

Деян Денев: Резултатът и качеството трябва да са основен критерий за финансиране в здравеопазването
Прочетена: 938 пъти

Миналата година с инициативата „Заедно за повече здраве“ имахме едно общо послание - политическите партии да се разберат за основни стъпки и мерки, особено в областта на здравеопазването, защото в момента сме в пасивна позиция, а трябва да започнем да водим събитията в нея, не да ги следваме. Това каза Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследвателските фармацевтични производители в България по време на Деветия национален фарма форум на списание "Мениджър". Той отбеляза, че за първа година делът от БВП, който се отделя за здравеопазване, е 5,8% и изрази надежда тенденцията за увеличаване на инвестициите в сектора да се запази.

 

"Нашата система сега е изцяло транзакционна, но е време да добавим проследяване на резултатността и качеството на предоставяните здравни услуги и постепенно това да се превърне в основен критерий за инвестиране и финансиране в здравеопазването", каза Деян Денев.

 

Девети национален фарма форум се осъществява с подкрепата на: AstraZeneca; MagnaPharm; Astellas; Novartis; Българска болнична асоциация; СЕНТИЛИОН; MED-EL.

 

Медийни партньори на събитието са: bTV; dir.bg; puls.bg; REDmedia, portalnapacienta.bg.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития