Новини - България

Деца направиха дарение на децата в "Пирогов"
Прочетена: 224 пъти

Със съвременни хирургични инструменти на стойност 15 000 лв. получи Отделението по детска гръдна хирургия в Университетската болница по Спешна медицина "Пирогов" в знак на благодарност към професионализма на лекарите. Инструментариумът е предназначен за специфични операции при новородени и кърмачета и е подарък от децата в училище "Св. Св. Кирил и Методий" в град Троян, уточняват от лечебното заведение.

 "Искам да благодаря на тези прекрасни деца и техните родители и учители. Поклон пред всички тях, пред добротата! Благодаря!", коментира шефът на  клиниката по детска хирургия доц. Христо Шивачев.  

По думите му новота придобивка ще бъде от полза за лечението на повече от 500 деца с вродени гръдни и коремни аномалии годишно. 

 

Сумата за закупуване на прецизните хирургични инструменти е събрана от продажба на близо 6 000 мартеници, изработени от благодарните малчугани от училище "Св. Св. Кирил и Методий" – гр. Троян . Производството на мартениците е отнело около 3 месеца на малките ученици. Към събраната от продажбите сума, благодарен  баща от София е добавил собствени средства, допълват от лечебното заведение.

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития