Галерия - Фото

Десетки мотористи подкрепиха информационна кампания за донорството
Прочетена: 191 пъти
Снимки: ВМА

Десетки мотористи от най-голямата мото организация в България Sofia Riders се включиха в информационна кампания за донорството във Военномедицинска академия (ВМА), съобщиха от лечебното заведение.

 

Ментори на събитието бяха координаторите по донорство д-р Мирослав Ненков и д-р Сибила Маринова. Идеята за срещата идва от самите мотористи и съвпада с отбелязването на 10-ата годишнина от първата чернодробна трансплантация във ВМА.

„Това е една много интересна инициатива на една от най-авторитетните мото организации в България, която подкрепя кампанията за популяризиране на  донорство. Благодаря Ви, че сте тук, защото Вие можете да бъдете посланици”, каза началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Пред аудиторията той припомни широко застъпеното мнение, че именно мотористите са силно застрашени на пътя, но подчерта, че във ВМА няма нито един донор, който да е мотоциклетист.  Проф. Мутафчийски се присъедини към призивите на мото обществото за повишено внимание и толерантност на пътя.

„Ние сме тук, за да разберем какво, как и кога може да бъде трансплантирано. Това е един много благороден акт, нищо повече”, коментираха представители на Sofia Riders.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития