Новини - България

Демонстрират „на живо“ миниинвазивни операции на конгреса по интервенционална кардиология
Прочетена: 207 пъти
Снимка: Болница "Тракия"

Три минималноинвазивни интервенции за безкръвно лечение на пациенти със стеснения на сърдечните артерии и със стеснение на артерия на крака ще бъдат демонстрирани чрез видеомост от ангиографска зала на старозагорската болница „Тракия“ по време на VIII-я Национален конгрес по интервенционална кардиология в Пловдив. Форумът ще събере над 300 чуждестранни и български експерти по минималноинвазивно лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

 

За демонстративните процедури към екипа инвазивни кардиолози на старозагорската болница – д-р Борислав Борисов и д-р Михаил Михалев, ще се присъедини световноизвестният френски специалист по интервенционална кардиология д-р Ив Лувар. Екипът на д-р Борисов и д-р Михалев ще извърши миниинвазивно поставяне на стентове на двама пациенти със стеснени сърдечна и на артерия на крака, а д-р Лувар ще представи лечение на втори случай на стеснение на сърдечна артерия. Процедурите, които ще протекат на 11 ноември, събота, ще бъдат придружени с напътствия и дискусии от едни от най-добрите инвазивни кардиолози в света.

 

Събитието се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология със съдействието на Дружеството на кардиолозите в България. В широката програма на форума ще бъдат представени и обсъдени всички най-нови решения в областта, включително съвременните световни и европейски препоръки, които включват все повече минималноинвазивното интервенционално лечение като стандарт и при заболявания, които до този момент са лекувани препоръчително с отворена хирургия - стволови стенози, структурни и клапни заболявания, сложни коронарни запушвания и други.


От откриването на отделението преди 3 години до днес в инвазивния сектор на Кардиологично отделение на болницата са извършени над 4500 диагностични и терапевтични миниинвазивни процедури и са поставени над 1000 сърдечни стимулатора - пейстмейкъри, дефибрилатори и ресинхронизиращи устройства.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития