Новини - В медиите

Dariknews.bg: Пратиха в затвора мъж със сто процента инвалидност. Самолекувал се с марихуана
Прочетена: 246 пъти
Снимка: Dariknews.bg

Три месеца затвор ефективно получи 44-годишният Васил Тончовски от Сливен - пенсионер по болест със 100% инвалидност, подсъдим за притежание на марихуана, съобщава Dariknews.bg. Присъдата бе произнесена от състав на Бургаския районен съд, който призна Тончовски за виновен по повдигнатото обвинение и отхвърли тезата на защитата, че наркотикът е използван за медицински цели, за да не агонизира Васил от болка.

 

Той е засечен при специализирана акция на МВР в местността "Червенка" в Черноморец през лятото на миналата година. При проверката в караваната му, доброволно предал на полицаите 55 гр. марихуана, която по думите му преработвал в масло, за да облекчи болките си, след претърпяна тежка катастрофа преди десет години.

 

„Марихуаната е моята вода. Заместителят й за мен е смърт“, твърди Тончовски.

 

След злополуката мъжът е напълно неподвижен, претърпява многобройни операции, дори се разболява от хепатит С и според твърденията му, това го кара да търси други алтернатива за лечение, която намира в марихуаната.

 

Според държавното обвинение е възможно, "наркотикът да му е помогнал да приеме социалния си статус и евентуално да преодолее емоционалните си дефицити", но не и да подобри състоянието му.

 

От магистратурата считат, че състоянието на подсъдимия не е пречка той да изтърпява ефективно наказание. Психиатричната експертиза стига и по-далеч. В нея се твърди дори, че затворът може да му помогне постепенно да промени личностните си нагласи и светоусещането си.

 

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.

 

Пълният текст на статията четете на сайта Dariknews.bg.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития