Новини - В медиите

Dariknews: 23 деца от детска градина във Варна приети в болница
Прочетена: 421 пъти

Деца от варненската детска градина "Слънчо” постъпиха в инфекциозното с температура, повръщане и съмнения за хранително натравяне. В сряда около обяд малчуганите са имали признаци на заболяване. Те са вдигнали висока температура, а след повръщането са били и дехидратирани, съобщава Dariknews Като се позовава на местните медии.

 

23 деца са били на преглед в инфекциозното, като поне 12 от тях трябва да останат за лечение, а другите ще бъдат изписани. Те са от различни групи на забавачницата.

 

От Регионалната здравна инспекция са взели проби от храната, от кухнята и от персонала в детската градина. Направени са и допълнителни изследвания на децата.

 

Директорът на Отделението по инфекциозни болести към УМБАЛ "Св. Марина" доц. д-р Диана Радкова успокоила разтревожените родители, че децата са със средни увреждания и без опасност за живота. Лекарят споделил впечатлението, че малките й пациенти показват симптоми на вирусна инфекция.

 

Директорът на общинската дирекция “Образование и младежки дейности” Лилия Христова беше категорична, че в другите детски градини, които получават храна от същата кухня, няма заболели малчугани.

 

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова уточни, че децата са имали стомашни проблеми преди да се хранят в ЦДГ №5 “Слънчо”. Други вече са били и с повръщане.

 

Чака се коментар от детската градина и кухнята, доставила храната.

 

В следващите дни ще се разбере причината за инфекцията: стафилококи, салмонела, или друг микроорганизъм.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития