Новини - България

Д-р Валентин Ангелов – оставка дадена, оставка приета
Прочетена: 299 пъти

Директорът на Специализираната болница по онкология д-р Валентин Ангелов е подал вчера оставка след като стана ясно, че прокуратурата му е повдигнала обвинение за безстопанственост, а министърът на здравеопазването проф. Николай Петров я е приел. За това информираха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

„Здравният министър приема мотивите на досегашния директор на болницата, а именно – недопускането да бъде уронен престижа на лечебното заведение“, пише в информацията до медиите.

Докато трае процедурата по избор на нов директор, изпълняващ длъжността ще бъде д-р Панайот Куртев.

 

В сутрешният блок на БНТ днес проф. Петров коментира:

"Изненада ме обвинението срещу д-р Ангелов. Аз имах среща с него преди няколко дни, той също е анестезиолог. Имахме коректен колегиален разговор. Той очакваше такова действие, но аз вътрешно нямах чувството, че ще се стигне дотам"

По повод твърдението на държавното обвинение, че д-р Ангелов е ощетил болницата с над 1.9 млн. лв., защото се е подписвал под търгове за закупуване на онкомедикаменти с изтекъл срок на годност на нормални цени, министърът каза:

"Естествено, че ако всичко това е така, това е недопустимо. Естествено, че има медикаменти с къс срок преди да им изтече срока на годност, но обикновено практиката е тези медикаменти да се даряват на болниците. Или ако се продават, да бъдат на много, много по-ниски цени - около 10% от пазарната им цена", коментира здравният министър. 

Целият разговор с проф. Петров можете да гледате ТУК.

 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития