Новини - България

Д-р Москов се връща в УМБАЛ "Св. Анна" - като анестезиолог
Прочетена: 588 пъти

Бившият здравен министър д-р Петър Москов отново ще облече бялата престилка и ще се върне към професията си на лекар, съобщи самият той през NOVA телевизия.

"Всичко друго е временно занимание, аз съм лекар, това е животът на човека, хората имат професии и се връщат към тях", добави той.

След края на парламентарните избори, които не отредиха място на Реформаторския блок в парламента, д-р Москов ще работи в реанимацията на УМБАЛ "Св. Анна". Това е болницата, в която е прекарал почти 20 години от трудовия си стаж, но и едно от първите лечебни заведения, в което смени ръководството като министър.

 

Москов на практика уволни някогашния си шеф д-р Димитър Димитров, защото болницата е държала парите си единствено в разследваната по онова време Корпортивна търговска банка (КТБ). Според Българската стопанска камара обаче (чиито член е д-р Димитров) рокадата се е случила "чрез административни процедури и без аргументи", защото ръководството на лечебното заведение не може да бъде държано отговорно за проблемите, възникнали с банката. 

"Купонът свърши! Не може да продължава безразборното харчене на пари в болниците, а после държавата да покрива разходите", отсече д-р Москов още тогава по време на блиц контрол в Комисията по здравеопазване и уволнението стана факт.

Скоро обаче бившият здравен министър може отново да се окаже подчинен на своя екс шеф. Наследникът му в служебното правителство д-р Илко Семерджиев обави, че "ще възстанови справедливостта" и ще върне д-р Димитров в ръководството на УМБАЛ "Св. Анна". И макар рокадата все още да не се е случила, е твърде възможно да стане факт в мандата на следващия редовен министър на здравеопазването.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития