Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Д-р Любомир Чипилски е временият шеф на "Медицински одит"
Прочетена: 269 пъти

Д-р Любомир Чипилски е определен за временно изпълняващ длъжността „изпълнителен директор“ на Изпълнителна агенция „Медицински одит“, съобщават от Министерството на здравеопазването.

 

Д-р Чипилски е специалист по неврология и магистър по здравен мениджмънт. Той постъпва на работа в Изпълнителна агенция „Медицински одит“ през м. май 2016 г., а в началото на 2018 г. е назначен за директор на дирекция „Осигуряване на качество и анализи“ в агенцията.

 

Д-р Чипилски е работил по специалността си в различни лечебни заведения в страната. В периода 1994 г. – 2000 г. е главен асистент по неврология в Университетската болница по неврология и психиатрия „Свети Наум“, София.

 

Д-р Любомир Чипилски е заемал длъжността „главен секретар“ на Изпълнителната агенция по лекарствата.

 

До назначаването ан д-р Чипилски се стигна след като през изминалата седмица прокуратурата образува наказателно производство за престъпления по служба в медицинския ДАНС, свързани с прикриване на смъртни случаи и разпъване на чадър над болници и лекари. Говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова, съобщи, че се е запознала с общо 608 преписки, създадени по сигнали на граждани. Сред тях са и за смърт на 11-има пациенти. В резултата на образуваното производство здравният министър Кирил Ананиев отстрани временно от поста директорът на ИАМО проф. Златица Петрова.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития