Събития -

април 2017

ПВСЧПСН
     
20 април
Четвъртък
Четвърти курс на EASD в България за диабет
Хотел "Рамада"
гр. София
14:00 - 19:00 ч.

На 20.04.2017 г., четвъртък, от 14:00 ч. в Хотел "Рамада" в София ще бъде официално ще бъде даден старта на 4-тия курс за следдипломно обучение на Европейската асоциация за изучаване на диабета (EASD), който ще продължи у нас до 22 април.

 

Курсът на EASD е отворен за млади лекари както от страната, така и от цяла Европа. В програмата за тях са предвидени четири сесии с лекции на водещи специалисти от Стария континент и 12 уъркшопа. Основните теми са: хранителен режим при захарен диабет, нови терапевтични възможности и последни постижения на диабетологията, инсулинова терапия при диабет тип 2, инсулинови помпи, продължително мониториране на кръвната захар, затлъстяване, дислипидемия, бременност и депресия при захарен диабет, мултифакторен подход при лечението. Специален фокус ще има върху хроничните усложнения  – диабетна нефропатия и невропатия, диабетно стъпало.

 

Лектори на курса са водещи международно признати експерти в областта. Сред тях са проф. Лешек Чуприняк от Полша, който ръководи образователния комитет на EASD, Петер Гаеде и Лин Рингхолм от Дания, Ед Джуд от Великобритания, Роджър Лемън от Швейцария, Пер-Хенрих Грууп от Финландия и Франс Пувер от Холандия. Ноу-хау на младите лекари и ще предадат и изтъкнати специалисти от Балканите – Андрей Янец, Вилма Урбанич, Карин Шара и Карин Канч от Словения, Небойша Лалич от Сърбия, Асимина Митраку от Гърция и Дарио Рахелич от Хърватия. В курса ще се включат и изявени БГ ендокринолози – проф. Цветалина Танкова, проф. Здравко Каменов, проф. Мария Орбецова и доц. Малина Петкова.

 

Пълната програма на курса в София можете да видите ТУК или на сайта на EASD.