Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - В медиите

bTV: Пет медицински сестри останаха цяла нощ барикадирани в сграда на Народното събрание
Прочетена: 138 пъти
Снимка: Стоп кадър - bTV

Пет медицински сестри останаха цяла нощ в сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг“ – бившият Партиен дом. Вчера вечерта те са се баракидираха в залата, където заседава Здравната парламентарна комисия и обявиха гражданско неподчинение, съобщава bTV. Протестиращите останаха цяла нощ в сградата, сутринта излязоха на прозорците, защото токът в сградата е спрян. Сред тях е и лидерът на протестите им Мая Илиева.

Във включване по телефона Илиева обясни в предаването „Тази сутрин“ какво е предизвикало решението им да се барикадират в сградата на Народното събрание:

 

„Записахме се за здравна комисия. Тя продължи точно пет минути – гласуване за избор на нов управител на НЗОК с един кандидат. Министър Ананиев (здравният министър Кирил Ананиев) го нямаше, половината от депутатите ги нямаше и ние побесняхме. Ние пет дни стоим на палатки пред МС, а за тях бяхме невидими.“

 

От Министерството на здравеопазването обявиха, че част от исканията им са изпълнени и засега отказват да преговарят със сестрите.

 

Коментари

октомври 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития