Събития -

май 2018

ПВСЧПСН
 
   
28 май
Понеделник
Брифинг и демонстрация на живо на възможностите на робота Da Vinci
Аджибадем Сити Клиник Болица Токуда
гр. София
12:00 - 12:30 ч.

На 28.05.2018 г., понеделник, в 12:00 ч. в Централното фоайе на Аджибадем Сити Клиник Болица Токуда ще се проведе брифинг и демонстрация на живо на възможностите на робота Da Vinci.  Срещата с медиите в във връзка с предстоящото разширяване на обсега на роботизираната хирургия в болницата.

 

Хирурзи от направленията гръдна и коремна хирургия в Аджибадем Сити Клиник Болица Токуда се обучават за роботизирани интервенции със системата Da Vinci. Очаква се до края на годината те да бъдат сертифицирани и болницата да въведе в рутинната си практика робот-асистирана хирургия и в тези специалности.

 

Специалисти на лечебното заведение ще представят на срещата с медиите какви са новите хоризонти, които отваря роботизираната хирургия пред медицината, и какви са ползите за пациентите. Ще имате възможност да видите на живо във фоайето на болницата последното поколение на хирургичната система Da Vinci Xi® в действие.

 

В брифинга ще участват:

  • Д-р Калоян Давидов, медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда и сертифициран за робот-асистирана урологична хирургия;
  • Д-р Тодор Димитров и д-р Лъчезар Танчев – сертифицирани за робот-асистирана гинекологична хирургия;
  • Д-р Веселин Маринов – началник сектор Минимално инвазивна и лапароскопска хирургия към Клиника по Чернодробно-жлъчна, панкреатична и обща хирургия, в процес на сертифициране за робот-асистирана коремна хирургия;
  • Д-р Цветан Минчев – началник отделение по Гръдна хирургия, в процес на сертифициране за робот-асистирана гръдна хирургия.
  • Тасо Юнис - мениджър за България на компанията SofMedica