Новини - България

Борисов разпореди: Да се възобновят зелените коридори за имунизация
Прочетена: 872 пъти
Снимка: Министерски съвет

Да се възобновят зелените коридори за имунизация срещу COVID-19 там, където има възможност. Такива указания даде министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си в УМБАЛСМ „Пирогов", съобщават от правителствената информационна служба. Същевременно нови дози ваксини започват да се разпределят и към личните лекари.

 

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който също бе на място в „Пирогов", докладва на премиера за доставените 52 000 дози ваксини днес, за разпределянето им от Регионалните здравни инспекции в зависимост от движението по фазите в различните региони на страната, както и за това, че утре се очакват още близо 22 000 дози.

 

Министър-председателят Бойко Борисов се увери на място в резултатите от финалния етап на пълния цикъл на модернизиране на УМБАЛСМ „Пирогов", осъществен с подкрепата на държавата. През изминалата година правителството отпусна 14 995 760 лева на най-голямата спешна болница в България за строително-монтажни работи и за купуване на медицинско и немедицинско оборудване за нуждите на лечебното заведение.

 

„Това си е нова болница, отпуснахме всички необходими средства, за да може да се реновират всички клиники и да имаме най-доброто", категоричен бе премиерът Борисов.

 

Министър-председателят разгледа реновираното детско спешно отделение на болницата, за чието обновяване са усвоени 720 000 лева. През отделението годишно минават над 40 000 малки пациенти, от които 10 000 деца остават на лечение в педиатричните клиники.

 

„Приключва цялата енергийна ефективност на 5 сгради. Имаме изцяло обновяване на външния им вид, смяна на дограмата, отопление, осветление. Разполагаме и с най-съвременна апаратура", добави директорът на „Пирогов" проф. Асен Балтов.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития