Новини - България

Борисов поиска мерки срещу двойния стандарт в качеството на храните
Прочетена: 139 пъти
Снимки: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов определи двойният стандарт в качеството на храните за страни от Източна и Западна Европа като недопустим и обиден и поиска решаване на проблема. Това стана по време на работно съвещание в Министерски съвет днес. Според премиера, не може за част от гражданите в Европа храните да са с едно качеството, а за Източна Европа – с друго, по-лошо, което уврежда здравето.

„Даваме толкова пари за здравеопазване, а сме все на първите места по инфаркт, инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големите опасности за здравето на човека е именно това, което се яде или се пие, или т. нар. начин на живот“, отбеляза министър-председателят.

Тема на работното съвещание бе и войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия.

„Не може да говорим за демография, а в същото време всеки ден да има по две-три и повече жертви. Интересува ме какво може да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот ни е важен. Правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват“, посочи министър-председателят.

Той нареди на Пътна полиция и МВР да създадат денонощен контрол за започващия на 1 юни летен туристически сезон.

 

Заседанието бе открито от Борисов с думите, че иска правителството да е неотстъпчиво о безкомпромисно по двете теми за храните и пътните инциденти.  

 

В работното съвещание, на което се обсъждат конкретни мерки със срокове за изпълнението им, участват вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на земеделието, храните и горите, на вътрешните работи, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, на правосъдието, на финансите, главният секретар на МВР, заместник-министри, както и ръководствата на Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ) и Главна дирекция „Национална полиция” – МВР.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития