Новини - България

Борисов: До 8 седмици ще започнем да си произвеждаме респиратори
Прочетена: 168 пъти
Снимка: МС

Според информация от IT и автомобилния сектор в България, страната ни ще може да започне производство на апарати за обдишване (респиратори). Това обяви на брифинг в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че цялата световна индустрия в момента се пренастройва, за да започне да произвежда облекла и маски – нещо, което страната ни вече е направила.

 

По повод спора между Медицинския съвет и Националния оперативен щаб за това дали е необходимо да се тества масово цялото общество за вируса, Борисов каза, че все още никой не може да каже кой тест или кое лекарство е най-ефективно.

 

„Вчера Европейската комисия прави обща поръчка за бързи тестове. Ние сме заявили 1 млн. Аз истински вярвам, че моите колеги в Брюксел, комисарите и експертите, които работят за най-големия пазар – Европейския съюз, ще купят и ще предоставят най-доброто, което има. За да спрем да се изпитваме кой тест на коя организация, на фирма е по-добър, по-сигурен или по-качествен. Мисля, че това е едно добро Солмоновско решение. Всички ние в Европейския съюз ще купим едни и същи тестове, които Комисията ще закупи и ще предостави“, коментира Борисов.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития