Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Болниците ще информират здравно министерство за необходимостта от кислород
Прочетена: 35 пъти

Всеки петък болниците в страната трябва да предоставят на Министерството на здравеопазването информация за наличностите от медицински кислород, с които разполагат, както и за прогнозните количества кислород, който ще им бъде необходим за последващата седмица. Това решение беше взето на среща между заместник-министъра на здравеопазването д-р Тома Томов, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата маг.-фарм. Богдан Кирилов и представители на фирмите производители и доставчици на кислород, съобщават от здравно министерство.

 

По време на срещата, която се проведе в Министерството на здравеопазването, те обсъдиха възможностите за намаляване загубите на кислород от страна на болниците и по-доброто планиране на необходимите количества. „Първо се задоволяват нуждите от кислород на лечебните заведения, а след това на икономическите субекти. В момента приоритетно кислород се осигурява за болниците, за да гарантираме достъпа на пациентите в интензивните отделения до кислород“, посочи д-р Томов.

 

Представителите на фирмите производители и доставчици на кислород са категорични, че въпреки увеличеното потребление, те ще координират производствените мощности помежду си, така че да не се стига до недостиг на медицински кислород за лечебните заведения.

Коментари

май 2022

ПВСЧПСН
      
     

Събития

Няма събития