Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

юли 2018

ПВСЧПСН
      
     
10 юли
Вторник
Болница "Токуда" открива ин витро център
Болница "Токуда"
гр. София
11:30 - 12:30 ч.

На 10.07.2018г., вторник, от 11:30 ч. на 9-я етаж в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда официално ще отвори врати Аджибадем Сити Клиник Център за асистирана репродукция.

 

Всяка година средно 4000 български двойки се обръщат за помощ към държавата и медицината, за да постигнат мечтата си – да прегърнат своята рожба. Липсва статистика за точния брой на семействата, които търсят помощ от общински фондове, дарители или финансират лечението на репродуктивните си проблеми със собствени средства у нас и в чужбина.

 

Екипът на Аджибадем Сити Клиник Център за асистирана репродукция, начело с  д-р Мефтуне Шефкетова, създаде с любов и грижа за тези двойки среда, в която те могат да получат най-доброто от медицината – модерни технологии, иновативни процеси и възможности - и най-ценното от медиците – професионална компетентност, човешка съпричастност и индивидуални решения.

 

Фокусът на събитието ще бъде поставен върху грижата за репродуктивното здраве, а приносители на това послание ще бъдат д-р Бойко Пенков, зам.-министър на здравеопазването, д-р Мариана Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация (ИАТ) и обществени личности, ангажирали се през годините с тази кауза: Диляна Попова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Яна Титова.