Новини - В медиите

БНТ: Две лекарки са пострадали от бруталната агресия на пациент в Окръжна болница
Прочетена: 139 пъти
Снимка: БТВ

Брутално насилие над лекари от столичната Окръжна болница "Св. Анна". Пациент започва да вилнее в 4 часа тази сутрин. Той удря и дори души лекари и медицински сестри, съобщава БНТ.

 

"Тази сутрин около 4 часа персоналът на клиниката по хирургия е бил обект на брутална агресия. Всичко това става в коридора на Първо отделение. Имало е наложителна консултация, която е трябвало да бъде дадена на тежко пострадал пациент, който е бил в много тежко състояние. Затова са присъствали и лекари от клиниката по рехабилитация. В това време друг пациент, която е приет по планов път, тоест без никаква спешност, започва да вилнее по най-брутален начин, започва да заплашва сестрите и освен вербална агресия, прилага и физическо насилие. Две от лекарките са пострадали, една от които много тежко. Била е хоспитализирана в клиника по рехабилитация със съмнение за комоцио. Била е душена, главата ѝ е блъскана в стената. Тази жена е пострадала много. Другите са по-скоро в шок. Персоналът е ужасно уплашен и има нужда от подкрепа. Точно затова ръководството на болницата застава по най-категоричен начин зад пострадалите", разказва пиарът на болницата Антон Луков пред националната телевизия.

 

Агресивният пациент е поставил гумени ръкавици на камерите, което означава, че той се е подготвил предварително за своите злодеяния. Той си е тръгнал от болницата след буйствата.

 

БТВ съобщава, че днес по обяд мъжът се е върнал в болницата, тъй като не бил съгласен с разпространената от лечебното заведение информация за нападението. Пред медиите той е признал, че е покрил камерите, но отрича да е нападал медиците. Мъжът обяснил още, че лекарите не са му разрешили да пуши вътре в отделението.

 

Той вече е задържан от полицията. В момента на задържането е станало отново спречкване.

Коментари

август 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития