Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
1 декември
Четвъртък
БМЧК организира шествие и флашмоб за Световния ден за борба с ХИВ/СПИН
София
гр. София
00:00 - 00:00 ч.

На 01.12.2016 г., четвъртък, по повод Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, младежите от Столичната организация на Българския червен кръст (БЧК) организират мащабна информационна акция, която ще обхване ключови места в града.

 

През целия ден на два стационарни пункта в подлезите на метростанции „Сердика“ и „СУ Св. Климент Охридски“ доброволци на Български младежки червен кръст (БМЧК) ще информират гражданите за начините на предаване на вируса и за неговата превенция.

 

От 12:00 до 17:00 часа ще бъдат раздавани информационни брошури и предпазни средства. С различни игри, викторини, плакати и интерактивни материали червенокръстците ще се опитат да достигнат до повече млади хора и да им предадат своите послания.

 

Точно в 18:00 часа, в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша” и бул. „Патриарх Евтимий”, ще стартира мирно шествие в знак на съпричастност с живеещите с вируса. Групата ще премине по бул. „Витоша“, през църквата „Св. Неделя“ и ще спре пред Народния театър „Иван Вазов“, където в 18:30 часа ще започне атрактивен флашмоб. Ще бъде разпъната голяма червена лента, международен символ за съпричастност с живеещите с ХИВ/СПИН, и ще бъдат запалени над сто възпоменателни свещи.