Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

БЛС за окупацията на партийния дом от сестрите: Подобни действия са абсурдни и недопустими!
Прочетена: 83 пъти

Български лекарски съюз (БЛС) излезе с остра декларация по повод протеста на медицинските сестри и окупацията от тяхна страна на сградата на народното събрание - бившия партиен дом. По-късно днес, от 13:30 ч., в централата на организацията ( Бул. "Акад. Иван Гешов" 15) ще се проведе извънреден брифинг във връзка със създалото се напрежение. В него ще участват проф. Николай Габровски – зам.-председател на БЛС, Андрей Марков – зам.-председател на ББА, д-р Александър Величков – член на УС на Сдружението на Областните болници,  представители на общинските и частните болници.
 

Публикуваме пълният текст на декларацията без корекции:

 

"Български лекарски съюз с недоумение следи окупацията на Парламента, започнала миналата нощ и продължила и тази сутрин. Съсловната организация изразява своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет.

 

Уважаеми колеги,

Здравето няма цвят.

 

Български лекарски съюз е категоричен: Подобни действия са абсурдни и недопустими!

Налагането на политически искания не става чрез окупация на Народното събрание и нарушаване на демократичния процес.

Мислехме, че България е направила своя цивилизован избор към свободно и демократично общество и че е възприела демокрацията като основна ценност.

Съсловната организация категорично се разграничава от действията на хора с неустановена легитимност и неясна представителност, които за пореден път налагат абсурдни и грешни внушения, поставят напълно своеволни и постоянно ескалиращи искания.

Подобно поведение, създаването на хаос, внасянето на допълнително напрежение в съсловието могат да доведат само и единствено до негативен резултат - и за пациентите, и за специалистите по здравни грижи и за лекарите."

Коментари

октомври 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития