Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

февруари 2020

ПВСЧПСН
     
 
19 февруари
Сряда
БЛС връчва стипендии на студенти по медицина
Аула „Максима“, УМБАЛ „Св. Екатерина“
гр. София
13:00 - 14:00 ч.

На 19.02.2020 г., сряда, от 13:00 ч. в аула „Максима“, УМБАЛ „Св. Екатерина“, ще се проведе официалната церемония на Български лекарски съюз (БЛС) по връчване на стипендии на студенти по медицина след 4 курс.  На събитието ще присъстват д-р Иван Маджаров, председател на УС на БЛС, д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазване в НС, представители на министереството на здравеопазването, на фирмите – партньори по проекта и разбира се отличените стипендианти.

 

Класираните кандидати в осмото издание на конкурса са 45, като 10 от тях са пълни отличници. Те ще получат стипендии в размер 150 лв. на месец в рамките на една учебна година.

 

Целогодишно продължава и приемът на документи  за финансиране на участие в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

 

Участието на БЛС в тази инициатива е в подкрепа на една от основните дейности на съсловната организация - да задържи младите лекари в родината, като им предложи възможност за адекватно академично и професионално развитие. БЛС благодари на фирмите – партньори по проекта, без които подпомагането на бъдещите лекари нямаше да бъде възможно.