Събития -

февруари 2019

ПВСЧПСН
    
   
19 февруари
Вторник
БЛС рестартира Националната си кампанията срещу насилието над медици
гр. София
гр. София
11:00 - 12:00 ч.

На 19.02.2019 г., вторник, от 11:00 часа  в аулата на УМБАЛ „Александровска“ Българският лекарски съюз (БЛС) рестартира националната си кампанията срещу насилието над медици – „Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание“,  #ПребориГнева.

 

"Тази година съсловната организация реши да даде път на Доброто, за това и мотото на кампанията е „Добрата дума лекува“, казват от БЛС.

 

В рамките на събитието ще бъде обявено и началото на конкурс от фотографии, придружени с текст, които да „говорят" за доброто, което ежедневно лекарите правят за пациентите си. Изпратените материали ще се публикуват на сайта на БЛС, на Facebook страницата на организацията и във вестник Quo Vadis. Жури в състав ръководството на БЛС и фотограф, ще определят най-въздействащите фотографии, а  с тях ще бъде направена изложба.

 

На пресконференцията на 19.02.2019 г. ще присъстват:

  • Д-р Иван Маджаров – председател на УС на БЛС
  • Проф. Николай Габровски – зам. –председател на БЛС
  • Доц. Костадин Ангелов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“
  • Мая Манолова – Омбудсман на Р България
  • Владимир Карамазов- актьор
  • доц. Иглика Михайлова - носител на Лекар годината за 2018

 

Поканени са: представители на Министерството на здравеопазването, медицински специалисти от ЦСМП В. Търново, филиала на СМП в Г. Оряховица и др. лекари.

 

"През септември  2017 г., след серия от нападения над медици, БЛС стартира национална кампания под надслов „Да спасяваш е призвание, не  заслужава наказание“ #ПребориГнева. За съжаление и днес сме свидели на различни случаи на агресия – към медицински персонал, служители на реда, военни, хората които помагане денонощно, 365 дни в годината. Случаите на  агресия получават широк обществен отзвук и медийно внимание. Ние от БЛС обаче ежедневно получаваме и добри думи от пациенти, които топлят сърцата на лекарите.  Време е и добрата дума да е тази, която да се изправи срещу агресията", казват от съсловната организация.