Новини - България

БЛС към младите лекари: Останете в България!
Прочетена: 761 пъти
Снимка: БЛС

Бъдещи лекари от цялата страна влязоха в надпреварата за финансово подпомагане, а отличените със стипендии 45 души получиха сертификатите си на официална церемония в УМБАЛ „Александровска“. Те ще получават по 100 лв. месечно в рамките на една учебна година.

 

„За седма поредна година Българският лекарски съюз подпомага развитието на млади лекари. В годините, като приоритетна цел на БЛС се оформи задържането на младите специалисти в България, предлагайки им стимули и възможности за адекватно кариерно и академично развитие“, заяви председателят на съюза д-р Иван Маджаров.

 

Той благодари на фирмите, които подпомагат програмата и на домакините на церемонията от УМБАЛ „Александровска“.

 

Председателят на Акредитационния съвет на БЛС поздрави стипендиантите.

 

“Приемете с чисто сърце нашата помощ, която е протегната ръка към Вас в опит да покажем солидарността на нашето съсловие“, добави проф. Борислав Китов.

 

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков с усмивка коментира, че виждайки толкова много млади и интелигентни хора, които ще лекуват, се чувства спокоен. Той поздрави БЛС за програмата за финансово подпомагане и допълни, че Министерството на здравеопазването също се опитва  да подобри условията за специализация, последващо кариерно развитие и по-добри условия за работа на лекарите.

 

Стипендиантите бяха поздравени и от представители на фирмите – партньори.

 

„Вярвам, че във Вашето развитие и  решението Ви дали да останете в България  основна роля има държавата, но бизнеса има също своя принос. За нас това е инвестиция в богатството, което сте вие“, заяви д-р Светла Михалевска, медицински директор на Sanofi България.  

 

Директорът на отдел  „Продуктова стратегия“ на Рош България – д-р Боян Илиев допълни, че е удоволствие да бъде подкрепена една толкова смислена кампания, каквато е тази на БЛС.

 

„От младите хора се очаква да учат постоянно, да прегръщат и желаят промяната и ние гледаме на вас като двигател на положителните промени на българското здравеопазване“, каза изпълнителният директор на АстраЗенека Зоя Паунова.

 

Екатерина Карпузова от Байер България също благодари на младите лекари и им пожела да изпълнят всяка своя мечта  и да намерят вдъхновение в това, което правят.

 

Програмата за финансово подпомагане продължава. През цялата година се приемат документи за финансиране на участия в национални и международни научни форуми на специализанти, докторанти и млади лекари до 35 години.

 

БЛС благодари на  фирмите – партньори по проекта, без който подпомагането на младите лекари нямаше да бъде възможно - Sanofi България, Novartis България, Pfizer, Рош България, АстраЗенека България, Джонсън & Джонсън България, Байер България.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития