Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Близо 600 души посрещнаха 2019 г. в спешното на "Пирогов"
Прочетена: 104 пъти

Близо 600 души са преминали през спешния портал на "Пирогов" в Новогодишната нощ, като около 100 от тях остават за лечение в болницата. Най-натоварен е бил спешният травматологичен кабинет. През него са преминали множество пострадали с порезни наранявания от битов характер и 5 пострадали от пиратки. Четирима от тях са хоспитализирани в Клиниката по хирургия на ръката, съобщи дежурният лекар д-р Кремена Йорданова. Тя поясни, че най-тежко е пострдало 16-годишно момче. При него има сериозни наранявания и ампутация на един от пръстите.

 

В спешния кабинет по токсикология са потърсили помощ много пациенти с алергични реакции. 4 от пациентите с алкохолна интоксикация остват за лечение в клиниката. Двама от тях са мъже на близо 60 години. Две непълнолетни момичета с алкохолно отравяне също са хоспитализирани в Токсикологията на "Пирогов".

 

Тази година се наблюдава завишение на потърсилите помощ в Спешното на университетската болница "Пирогов" спрямо миналата година, уточняват от лечебното заведение.

Коментари