Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Безплатни прегледи за нарушения на съня и световъртеж в Сити клиник
Прочетена: 106 пъти
Снимка: Pixabay.com

Безплатни консултации в две направления - за нарушения на съня и световъртеж ще провеждат специалистите от Клиниката по неврология и медицина на съня в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, съобщиха от лечебното заведение.

 

Пациенти с оплаквания като спиране на дишането по време на сън, хъркане и други проблеми със съня, или световъртеж и нарушения на вестибуларния апарат, ще могат да се прегледат безвъзмездно до края на ноември. Записванията се извършват всеки делчничен ден между 11 и 14 часа на тел.: 02/403 4452. Направления не са необходими.

 

Нарушенията на съня се срещат все по-често в съвременния свят с напрегнато ежедневие и постоянен стрес. Едно от най-честите страдания е обструктивната сънна апнея, която представлява спиране на дишането по време на сън. Освен неприятното хъркане, тя може да доведе до сериозни последици като високо кръвно налягане, повишен риск от инсулт, инфаркт, захарен диабет и др. Към нарушенията на съня спадат още много класифицирани от съвременната медицина заболявания, повечето от които могат да бъдат лекувани. Профилактиката и ранната диагностика е препоръчителна за избягване на последствията им и за повишаване качеството на живот.

 

Безвъзмездните консултации за нарушения на съня стартираха на 16 октомври, а от 23-ти октомври ще започнат прегледите и за световъртеж. Кампанията продължава до 30 ноември. Желаещите да се прегледат могат се запишат на тел.: 02/403 4452 (от понеделник до петък, от 11 до 14 часа). При наличие на установени проблеми е желателно пациентите да носят със себе си медицинската документация, с която разполагат, уточняват от лечебното заведение.

Коментари

юни 2021

ПВСЧПСН
 
    

Събития