Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Безплатни прегледи за главоболие в „Св. Наум“
Прочетена: 86 пъти
Снимка: Pixabay.com

Столичната УМБАЛНП „Св. Наум“ организира безплатни прегледи за пациенти с главоболие от 3 до 7 юни. Те се организират от Клиниката по невродегенеративни и периферно-нервни заболявания и Българското дружество по главоболие и болка.

 

За прегледите могат да се запишат пациенти с първично главоболие като мигрена, както и с продължаващо главоболие с неуточнен характер. Главоболието  може да бъде симптом на тежки неврологични заболявания и дори на животозастрашаващи състояния, затова е важно да се установи причината.

 

Прегледите ще се извършват след предварително записан час на телефон 02/9702 117. Телефонът е отворен в работни дни, между 8:00 и 15:00 ч. Желателно е пациентите да носят със себе си документи и изследвания от предишни прегледи и консултации.

 

По данни на Световната здравна организация (СЗО), главоболието е едно от най-честите разстройства на централната нервна система. Мигрената, като специфичен вид първично главоболие, е комплексно неврологично заболяване, засягащо повече от 10% от населението на Земята. От нея боледуват по-често жените, като 1-5% от световното население страда от хронична мигрена. Данните сочат, че почти 2/3 от здравните разходи за лечение на главоболие са свързани с мигрената, а годишните разходи за мигрена само в Европа се изчисляват на 18-27 милиарда евро.

Коментари