Новини - България

Безплатни прегледи за глаукома в "Александровска"
Прочетена: 584 пъти
Снимка: болница "Александровска"

През целия септември хората със съмнения или диагностицирана глаукома, близки родственици на глаукомно болни, както и пациенти над 40-годишна възраст ще могат безплатно да проверят очния си статус в столичната болница "Александровска", съобщиха от лечебното заведение.

 

Прегледите ще се извършват от 7 септември до 7 октомври между 13:30 и 18:00 часа в глаукомен кабинет № 21 на ДКЦ "Александровска" (2 етаж). Заплащане и направление не се изискват. Необходимо е само предварително записване на телефон 02/9230 335, от 9:00 до 12:30 часа.

 

Кампанията се провежда заради твърде ограничения брой на Направление №3, което ограничава и възможността на пациентите за превенция, ранна диагностика и адекватно лечение на глаукомата, отбелязват от "Александровска".

 

Глаукомата е невро-дегенеративно заболяване, което настъпва безсимптомно, води засегнатите до тежка инвалидизация и често до трайна загуба на зрението. Глаукомното отделение в Клиниката по очни болести на "Александровска" болница разполага с последен модел очен скенер, който улавя началните промени в зрителния нерв на пациентите и възможно най-рано насочва специалистите към правилната диагноза. Съвременните медикаменти, които се прилагат в очната клиника, дават реална надежда за съхраняване на зрението на глаукомните пациенти, които до скоро се считаха за обречени, допълват от болницата.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития