Новини - България

Безплатен ултразвуков и биохимичен скрининг в Пловдив до края на годината
Прочетена: 435 пъти

Безплатен комбиниран ултразвуков и биохимичен скрининг в първи триместър на бременността предлага до края на 2016 година Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“. Продължителността на прегледа е около 30 минути и той включва детайлен оглед и ранна фетална морфология. Необходимо е предварително записване на тел. 032 /60 28 26 всеки делничен ден до 14:00 часа.

 

От лечебното заведение уточняват, че чрез съврeменния метод ще могат да се изследват бъдещите майки, които са между 11-а и 14-а гестационна седмица.

 

Ехографският преглед ще се извършва в Клиниката по акушерство и гинекология на 3 етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66, в гр. Пловдив. При този метод на изследване се използва съвременна, високотехнологична апаратура и софтуер за изчисляване на риска. Ехографията е задълбочена с насоченост за ранно откриване на аномалии на плода, както и за Синдром на Даун и други анеуплоидии – геномни мутации.

 

От 1 януари 2017 г., подобно на всички останали лечебни заведения, процедурата ще се таксува по ценоразписа на болницата и ще бъде 100 лв.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития