Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

БЧК и Revolut с дарителска кампания срещу COVID-19
Прочетена: 49 пъти

Българският червен кръст и финтех гигантът Revolut стартират от днес своето  партньорство в подкрепа на битката с COVID-19 в страната. Всички дарения към БЧК, направени чрез Revolut ще бъдат насочени към подкрепа на медици на първа линия за справяне с кризата, както и за закупуване на необходимо медицинско оборудване.

 

Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез функцията Donations в приложението, която позволява закръгляне на плащанията с картa, а надплатената сума ще бъде предоставяна за благотворителна дейност. Потребителите ще могат да извършват и периодични или еднократни дарения от апликацията.

 

Въпреки че настоящият фокус на благотворителната кампания е борбата с COVID-19, Български червен кръст и Revolut установяват дългосрочно партньорство, което ще позволи на потребителите да извършват дарения в подкрепа на различни дейности на хуманитарната организация.

 

Сто процента от даренията на клиентите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията и функционалността може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.

Коментари

януари 2022

ПВСЧПСН
     
      

Събития

Няма събития