Новини - България

Байер ускорява развитието на иновации за пациенти
Прочетена: 317 пъти
Снимки: Байер

Байер представи последните данни за напредъка в продължаващата трансформация на фармацевтичния си бизнес, насочена към ускоряване на иновативните решения в областта на здравеопазването в полза на пациентите и постигане на дългосрочен, устойчив бизнес растеж. Това стана по време на ежегодното събитие Pharma Media Day 2023, съобщават от компанията.

 

„Трансформацията на фармацевтичния ни бизнес напредва добре. Със смели инвестиции във водещи в бранша компании за технологични платформи засилихме нашите възможности за научноизследователска и развойна дейност и нашия процес за ранни разработки", заяви Щефан Олрих, член на Управителния съвет на Байер АГ и президент Фармацевтични продукти в Байер и добави: „Ще насочим ресурси специално към развитието на дейността ни в онкологията и кардиологията в САЩ. Изпълнението на стратегията ни има за цел да достави по-бързо нови лекарства на пациентите и да стимулира устойчив растеж в ключовите ни области.“ 

 

По време на Pharma Media Day 2023 Байер показа как инвестициите на компанията в стратегически технологични платформи ускоряват медицинските и дигитални иновации и ще допринесат за лидерските амбиции на компанията в областта на кардиологията, онкологията и рентгенологията. В допълнение Байер представи информация за своята иновационна стратегия, включваща разширени възможности за научноизследователска и развойна дейност в ключови области. 

 

„Нуждите на пациентите, прецизните терапии за справяне със сложността на заболяванията, както и напредъкът в науката и технологиите се развиват бързо. Ние развиваме стратегията си за научноизследователска и развойна дейност и оперативния си модел, за да се съсредоточим върху диференцирани, високостойностни революционни терапии“, заяви Кристиан Ромел, член на Изпълнителния комитет на Фармацевтични продукти в Байер и ръководител на отдела за научноизследователска и развойна дейност.

 

„Занапред ще концентрираме ранните си изследователски дейности върху основните стратегически области: онкология, сърдечносъдови заболявания, неврология и редки болести, имунология, където вярваме, че можем да направим възможно най-голямата промяна за пациентите.“, добави той.

 

Значителен растеж чрез лидерска позиция в областта на онкологията

 

През последните пет години компанията е удвоила портфолиото си от терапии в областта на онкологията, като почти една трета от новите молекулярни единици в продуктовата линия на Байер са посветени на борбата с рака и обхващат всички фази на клинична разработка. Компанията подчерта плановете си да се превърне в лидер в лечението на рака на простатата - вторият най-често диагностициран рак при мъжете.

 

Байер развива усилията си за научноизследователска и развойна дейност в областта на онкологията в три научни области, които имат потенциал да отговорят на неудовлетворените нужди на пациентите с рак. Това включва целенасочени радиофармацевтици (по-специално целенасочени алфа терапии), имуноонкология от следващо поколение и прецизни подходи в областта на молекулярната онкология. Тук компанията развива първокласни и изключително иновативни проекти в своето портфолио. 

 

С неотдавнашните си големи инвестиции Байер укрепи своя онкологичен иновационен капацитет. Новият Изследователски и иновационен център на Байер (BRIC) в Бостън-Кеймбридж, Масачузетс (САЩ) на стойност 140 млн. долара е дом на изследователската група по прецизна молекулярна онкология на Байер, която насърчава сътрудничеството в този изключителен център за иновации в САЩ. 

 

Разработване на следващо поколение сърдечносъдови терапии

 

Краткосрочният и средносрочният растеж в областта на сърдечносъдовите заболявания ще се задвижва основно от съществуващите продукти.

 

Въз основа на силните си проекти на късен етап компанията си е задала ясна посока към прецизната кардиология, проучвайки иновативни подходи в широк спектър от методи с цел да разшири иновациите за пациенти със сърдечносъдови заболявания с високи неудовлетворени нужди. Допълването на собствения експертен опит с външни сътрудничества остава важна част от стратегията на Байер за разширяване на експертния опит в областта на научноизследователската и развойната дейност и разработване на надеждни сърдечносъдови терапии с цел задоволяване на големи неудовлетворени медицински нужди при широк набор от показания, включително специализирана кардиология и редки показания. 

 

Чрез Asklepios BioPharmaceutical Inc. (AskBio) Байер разработва генна терапия като потенциален нов подход за лечение на застойна сърдечна недостатъчност. AskBio в момента също напредва в четири клинични етапа и редица предклинични кандидати, насочени към индикации за медицински нужди в различни терапевтични области като болестта на Паркинсон, болестта на Помпе и болестта на Хънтингтън.

 

Използване на дигитални иновации за подпомагане на диагностиката и откриване на лекарства

 

Байер прилага стратегията си за иновации в областта на рентгенологията с основен акцент върху цифровите медицински изображения и изкуствения интелект (ИИ). Пазарът на изкуствен интелект за медицинска образна диагностика е най-бързо развиващият се сегмент в световния рентгенологичен сектор. Очакваният средногодишен темп на растеж е повече от 26 %, като до 2026 г. продажбите ще достигнат 1,36 млрд. долара.  Важен елемент от амбицията на Bayer е наскоро пуснатата платформа за медицинска образна диагностика, която осигурява достъп до цифрови приложения, включително такива, управлявани от изкуствен интелект. Тя предоставя екосистема от продукти на трети страни и на Bayer, за да осигури ориентирани към заболяванията решения за рентгенолозите и техните екипи. Платформата е предназначена да подпомага здравните специалисти на различни етапи от работата им — от диагностицирането до лечението на техните пациенти.  

 

Байер прави инвестиции, за да използва силата на данните и бързо развиващите се технологии, като изкуствения интелект, по цялата верига на стойността на фармацевтичните продукти - от откриването до производството. Компанията си партнира с технологични лидери като Google Cloud и Recursion Pharmaceuticals, Inc, за да получи достъп до нови области на иновации. Освен това Байер има натрупан обширен вътрешен експертен опит, за да трансформира своите развойни, производствени и медицински дейности, така че да обслужва по-добре нуждите на пациентите, здравните специалисти и здравните системи с подходящи иновативни решения. Байер работи за усвояване на всички възможности на технологиите, като същевременно напълно интегрира всички регулаторни и биоетични изисквания.  

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития