Новини - Свят

Байер трансформира фармацевтичния си бизнес
Прочетена: 188 пъти
Снимка: Pixabay.com

Байер трансформира фармацевтичния си бизнес с революционни иновации в здравеопазването, които значително ще помогнат на пациенти, страдащи от състояния, които в момента все още са трудни за лечение. Това обявиха от компанията по време на Виртуалния Фарма ден за медии, който се проведе на 13 януари в Берлин. От байер припомнят, че наскоро са направили сериозни инвестиции във външни иновации с безпрецедентен брой от над 25 споразумения за сътрудничество и придобивания.

 

„Биомедицинската и технологична революция, която трансформира здравеопазването с безпрецедентни темпове, се случва сега. Нашата компания е в челните редици на вълната на иновации в клетъчната и генната терапия, както и в дигиталното здравеопазване”, каза Стефан Улрих, член на Управителния съвет на Байер Аг и президент на фармацевтичното направление на Байер и добави: „Ние движим тази трансформация и разрастваме нашето обещаващо портфолио за развитие на компанията заедно с нашите партньори. Нашата обща цел е да осигурим пробивно лечение на пациентите и да направим здравните системи по-устойчиви в средносрочен и дългосрочен план."

 

По време на събитието е отчетено, че клетъчните и генни терапии предлагат за първи път възможността да се преодолее основната причина за едно заболяване, като се предоставят възможности за състояния, които се считат за неразрешими или където настоящият стандарт на грижа третира симптомите в различна степен.

 

От Байер съобщават, че скоро са създали нова платформа за клетъчна и генна терапия. Тази платформа насочва стратегията на компанията в тази сфера и организира всички дейности по веригата, осигурявайки иновационна екосистема за всички партньори, включително BlueRock Therapeutics и Asklepios BioPharmaceutical (AskBio) - две компании, изцяло притежавани от Байер, но с независимо управление. Портфолиото на Байер за развитие на клетъчни и генни терапии вече включва седем усъвършенствани актива на различни етапи от клиничното развитие. Те са фокусирани върху множество терапевтични области с нерешени медицински нужди при пациенти с невродегенеративни, нервно-мускулни и сърдечно-съдови индикации, с водещи програми за болест на Помпе, болест на Паркинсон, хемофилия А и застойна сърдечна недостатъчност. Очаква се портфолиото да се разраства стабилно на годишна база с над петнадесет предклинични  области на клетъчната и генната терапия.

 

„Клетъчните и генни терапии обещават значително да повлияят на живота на пациентите, като преминат от лечение на симптоми към потенциално лечебни подходи“, каза Волфрам Кариус, изпълнителен вицепрезидент и ръководител „Платформа за клетъчна и генна терапия“ в Байер и добави: „Заедно с нашите партньори искаме да ускорим иновациите на ниво източник и по цялата верига, за да осигурим бързо преминаване от наука към терапии за пациенти, които нямат време да чакат.“

 

BlueRock Therapeutics наскоро обяви, че Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) е прецизирала заявлението си за изследване на нови лекарства, за да продължи с проучване фаза I при пациенти с напреднала болест на Паркинсон. Това ще бъде първото проучване в САЩ за изследване на получени от плурипотентни допаминергични неврони от стволови клетки при пациенти с болестта на Паркинсон и е голяма стъпка напред в областта на стволовите клетки.

 

По време на събитието е отчетено още, че новостите в сферата на дигиталното здравеопазване са се превърнали във важен стълб на съвременното здравеопазване. Комбинацията от конвенционални здравни подходи с иновативни дигитални технологии дава възможност да се предложат ефективни решения, насочени към нуждите на човек в специфична среда. Байер разработва концепции за интегрирана грижа, които предлагат индивидуална подкрепа на пациентите. Този персонализиран подход е насочен към сложни и взаимосвързани здравни предизвикателства в рамките на отделни състояния.

 

Интегрираната грижа е ключов елемент от дигиталната бизнес стратегия на Байер във фармацевтичното направление. В сътрудничество Байер и дигиталната здравна компания Informed Data Systems Inc. (IDS/One Drop) разширяват бизнеса си въз основа на съществуващата платформа на IDS за управление на диабета. Това приложение вече е изтеглено повече от 3 милиона пъти. Заедно компаниите създават нови здравни предложения, за да отговорят на нуждите на пациентите в областта на сърдечно-съдовите заболявания, женското здраве и онкологията. Експерти от двете компании работят съвместно по първите два модула, които трябва да станат достъпни до една година.

 

От Байер съобщават още, че продължават да изграждат стабилно портфолио в развитие с над 50 проекта с фокус върху сърдечно-съдовите заболявания, онкологията и женското здраве.

Коментари

август 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития