Медицина на бъдещето -

Байер представя планове за нова вълна от медицински открития
Прочетена: 66 пъти
Снимки: Байер

Байер представи последните постижения в трансформацията на своя фармацевтичен бизнес, насочени към дългосрочен, устойчив растеж като част от стратегията си. Това се случи по време на ежегодното събитие „Pharma Media Day 2024“, съобщават от компанията. 

 

„Постигнахме значителен напредък в увеличаването на стойността на нашето портфолио, като демонстрираме ясно, че обновената ни стратегия за научноизследователска и развойна дейност дава резултати“, заяви Щефан Олрих, член на Управителния съвет на Байер АГ и президент на Фармацевтични продукти в Байер.

 

„В същото време допълнително разширяваме присъствието си в ключови терапевтични области, като бележим важен напредък и гарантираме капацитет да доставяме нашите лекарства до възможно най-много пациенти.“, добави той.

 

Компанията ускорява развитието на иновации с ясен изследователски фокус върху четири основни терапевтични области - сърдечносъдови заболявания, онкология, имунология и неврология и редки заболявания, разширява възможностите си чрез сътрудничество и придобиване на бизнеси, и повишава качеството на продуктите си чрез фокусиране на портфолиото. 

 

„През последните 24 месеца работим усърдно в изследователската и развойна дейност, което ни помага да напреднем в изграждането на едно здравословно портфолио“, каза Кристиан Ромел, член на Изпълнителния комитет на Фармацевтични продукти в Байер и ръководител на „Изследователски и развойни дейности“ и добави: „Ще продължим ускорено пътя си напред, по-специално чрез устойчиво генериране на по-иновативни приложения за нови лекарства за  проучване, засилен принос от платформените ни компании и навременно търсене на атрактивни нови партньорства.“

 

Чрез усъвършенстване на портфолио от иновативни терапии, Байер инвестира в разширяване на терапевтичните възможности и повишаване на стандарта в грижата за жените в менопауза. 

 

До 2030 г. броят на жените в менопауза се очаква да се увеличи до 1,2 милиарда по целия свят, като 47 милиона жени навлизат в тази фаза всяка година. Над една трета от жените в менопауза съобщават за тежки симптоми, които може да продължат десет или повече години след последния менструален цикъл, което оказва силно въздействие върху качеството им на живот. Въпреки това около 30% от жените, потърсили консултация със здравен специалист поради умерени до тежки симптоми, не са получили лечение. 

 

„Много жени по света страдат от вазомоторни симптоми в периода на пременопауза, които заедно с нарушения в съня могат силно да повлияят на качеството им на живот“, каза Сесилия Каетано, ръководител на Глобални медицински дейности „Женско здраве“ в Байер АГ и добави: „Имаме ангажимент към научния напредък и по-добра информираност, като стимулираме образованието, повишаваме осведомеността и разширяваме избора на лечение в подкрепа на жените през всички етапи от живота им.“

 

Устойчив растеж в онкологията

 

Байер постига важен напредък по пътя към трансформирането  си във водеща компания в сферата на онкологията. 

 

„Засилихме развойния си капацитет за  таргетна  онкология, за да отключим следващото поколение терапии и да изградим силно, устойчиво портфолио в области като имуноонкология и прицелни (таргетни) лъчетерапии“, посочи д-р Доминик Рютингер, ръководител на отдел Изследвания и ранни развойни дейности в онкологията в Байер АГ и добави: „С поглед към големите неудовлетворени медицински нужди в грижите при онкологични заболявания, ние се стремим да прескочим границите на иновациите, за да предоставим на пациентите ефикасни терапии, съобразени с техните персонални нужди.“ 


 
Наред със сърдечносъдовите заболявания, ракът остава водещата причина за смърт в световен мащаб. Наблюденията показват, че популацията от пациенти с рак се променя, като повече пациенти са по-млади при първо диагностициране и повече пациенти научават диагнозата си в по-ранен стадий на заболяването. Тези пациенти се нуждаят както от ефикасни, така и от по-добре поносими лекарства, както и от терапии, предназначени да преодолеят лекарствената резистентност. 

 

Байер има значителни инвестиции в иновации, насочени към тези области, като се фокусира върху по-широк набор от прицелни пациенти за нови лекарства, които са реално уязвими за онкологични заболявания, и ускорява процеса на откриване на лекарствени разработки. С придобиването на Вивидион и тяхната водеща в бранша платформа за химиопротеомика, Байер увеличи  фармацевтичните проучвания и продуктовото си портфолио в областта на малките молекули и таргетните терапия. 

 

Изпълнение на обещанията за клетъчна терапия и генна терапия 

 

Клетъчните и генните терапии носят нови, потенциално трансформиращи подходи за лечение, които в крайна сметка биха могли да спрат или да обърнат хода на болестта чрез уникална интервенция. Непрекъснатите инвестиции на Байер в тази област (от ранни проучвания до осигуряване на достъп чрез производствени мощности и платформи) подчертават значимостта на терапиите като основен двигател на бъдещия растеж на компанията и потвърждават ангажимента да превърнат обещанието в достъпни за пациентите терапии.

 

Байер, заедно с дъщерните си дружества Блу Рок и АскБио, развива конкурентно портфолио от предклинична и клинична клетъчна терапия и генна терапия. 

 

„От 2020 г. насам Байер инвестира над 3,5 милиарда евро в изграждането на технологични платформи за откриване и развитие на клетъчни терапии и генни терапии – две от най-бързо развиващите се сфери в съвременното здравеопазване“, заяви Кристиан Ромел, член на Изпълнителния комитет на Фармацевтични продукти в Байер и ръководител на отдел „Изследователска и развойна дейност“ и добави: „Ние сме развълнувани от напредъка, който постигаме с нашите разнообразни и най-съвременни платформи за терапевтични модалности. Докато тези програми са все още на ранен етап, ние сме уверени, че ще можем да ги превърнем в значима полза за пациентите в бъдеще.“

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития