Новини - България

Байер обяви петгодишно партньорство с Програмата за хуманитарна помощ на Световната федерация по хемофилия
Прочетена: 903 пъти
Снимки: Байер

Фармацевтичната компания Байер обяви петгодишно партньорството с Програмата за хуманитарна помощ на Световната федерация по хемофилия (СФХ). Програмата осигурява терапия на пациенти в над 60 държави по света, където достъпът до здравни грижи е ограничен. През 2019 г. Байер ще дари 50 милиона международни единици от пълната си гама терапевтични продукти с рекомбинантен човешки коагулационен фактор VІІІ (rFVIII).

 

„75% от хората с нарушено кръвосъсирване, които живеят в развиващи се страни, нямат достъп до пълноценна терапия и това може да е причина за фатален край. Хуманитарната програма на СФХ помага да попълним пропуските в това важно и неотложно предизвикателство за общественото здраве и усилията ѝ не биха били възможни без подкрепата на компании като Байер“, каза Алън Уейл, президент на Световната федерация по хемофилия и добави: „Приносът на Байер към програмата ще промени живота на близо 5000 души, живеещи с хемофилия А. Партньорството ни е пример за това как заедно можем да осигуряваме достъп до лечение на хората в нужда, независимо къде по света се намират“. 

 

Д-р Майкъл Девой, ръководител „Медицински дейности и лекарствена безопасност“ във фармацевтичната дивизия на Байер и главен медицински директор на компанията добави:

 

„От десетилетия сътрудничим на общността на хората, живеещи с хемофилия и имаме дълбоко разбиране на развитието на техните нужди и значимостта на достъпа в цял свят до FVIII терапии – стандартът за грижа при това заболяване. Световната федерация по хемофилия е лидер в адресирането на глобалния проблем за незадоволените потребности на хората, живеещи с хемофилия, и ние сме щастливи, че подкрепяме тази инициатива с надеждата тя наистина да промени живота на хората, нуждаещи се от помощ.“

 

Байер е един от основните спонсори на Програмата за хуманитарна помощ на СФХ за 2019 г. и заедно с това съдейства за подготовката и обучението на здравни професионалисти за правилно прилагане на терапии при пациенти с остри кръвоизливи, профилактика, хирургични операции и индукция на имунната толерантност, както и с внимание към това програмата да има принос за устойчиво влияние върху местните общности.

 

За хемофилия А

 

Хемофилията засяга около 400 000 души по света. Това е предимно наследствено заболяване, при което е нарушено или изцяло липсва производството на един от протеините, необходими за съсирване на кръвта при кръвоизлив. Хемофилия А е най-разпространеният тип на заболяването с честота от 1 на 5 000 живородени бебета от мъжки пол в световен мащаб. Към днешна дата регистрираните случаи във Франция например са около 6 000, в Германия – 3 500 и около 13 000 в САЩ.  

 

За Световната федерация по хемофилия

 

Вече повече от 50 години Световната федерация по хемофилия (СФХ), организация с нестопанска цел, работи, за да подобрява грижите за хората, живеещи с хемофилия и други сродни вродени нарушения на кръвосъсирването. Основана през 1963 г., СФХ сега е глобална мрежа от пациентски организации в 140 държави и е официално призната от Световната здравна организация (СЗО).

 

За Програмата за хуманитарна помощ на СФХ

 

В много развиващи се страни даренията на лекарствени продукти често са единственият начин за достъп до терапия за пациентите с хемофилия и други  кръвни заболявания. СФХ и дивизията й в САЩ имат водещи роли в усилията за промяна в тези региони, като осигуряват постоянен достъп до терапия за всички нуждаещи се чрез разпределение и доставка на даренията. Програмата осигурява и широк диапазон програми за обучения и интегрирана грижа, за да се увери, че местната инфраструктура и медицински опит се развиват и позволяват прилагането на дарените медицински продукти по най-добрия начин.

 

За дейността на Байер в областта на хемофилията

 

Байер има дълбоки познания за потребностите на хората с хемофилия, натрупани през над 30-годишни партньорства с общностите на хората, живеещи със заболяването. Заместващата FVIII терапия е стандарт за грижа в спирането и предотвратяването на кръвоизливи. Портфолиото на Байер с FVIII терапии предлага възможности на хората с хемофилия А във всички стадии на заболяването, които да отговарят на индивидуалните им потребности и начин на живот. Компанията работи с изследователи, здравни специалисти и пациентски групи, за да изградим общност и да помагаме на хората с хемофилия да живеят пълноценно. усилията й са насочени към изследвания и инвестиции в следващото поколение терапии като генни терапии и TFPI и решения, които да помагат на хората, страдащи от хемофилия, да водят добър живот в бъдеще.   

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития