Новини - България

Байер анонсира промени в мениджмънта на компанията в България
Прочетена: 109 пъти

Фармацевтична компания Байер анонсира промени в мениджмънта на компанията в България. От началото на юли 2021 г. Люба Паунова е управител на Байер България ЕООД. Тя ще съчетава позицията със сегашната си на Ръководител Човешки ресурси за групата държави Румъния, България и Молдова. По същото време Хорхе Левинсон поема позицията Търговски директор Фармацевтични продукти за България, която ще съчетава с настоящата си на Търговски директор Фармацевтични продукти за Ръмуния и Молдова.  

 

Досегашният Търговски директор Фармацевтични продукти и Управител на Байер България Екатерина Карпузова продължава професионалното си развитие в Байер Фармацевтични продукти на позиция Мениджър бизнес операции и иновации за регион Източна Европа, Близкия Изток и Африка, базирана в Базел, Щвейцария.

 

“Тази роля е голяма чест и възможност, но също така представлява и голяма отговорност. Ще се фокусирам върху поддържането на имиджа на Байер на социално отговорна организация, бизнес партньор и работодател, реализирайки визията на компанията „Здраве за всички, глад за никого“, каза Люба Паунова.

 

Тя се присъединява към Байер през 2015 година като Ръководител Човешки ресурси за групата държави Румъния, България и Молдова. Преди това е заемала ръководни позиции в сферата на човешките ресурси в Алфа Финанс Холдинг и Юробанк И ЕФ Джи България. Люба има магистърска степен по „Стратегическо управление“ от Софийския университет и е член на Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD).

 

"Ние в Байер се ангажираме да предоставяме иновативни терапии на пациентите и работим, за да осигурим допълнителна стойност на нашите клиенти и партньори, за да подобряваме непрекъснато достъпа на пациентите до лекарства. За мен е чест да допринеса лично за тази мисия в България", коментира Хорхе Левинсън.

 

Той започва кариерата си във фармацевтичната индустрия през 2005 г. в Байер Испания. По време на 16-те години в компанията е заемал ръководни позиции в различни държави, включително Украйна, Мароко, Иран и Германия. Хорхе има диплома по „Бизнес администрация и компютърни системи“ и магистърска степен по „Управление на веригата за доставки и маркетинг“.

 

Устойчивост и резултати в групата държави Румъния, България и Молдова

 

Местните операции на Групата държави достигнаха оборот от над 357 милиона евро през 2020 г., от които направление Кроп Сайанс има 62%, Фармацевтични продукти – 29%, а Безрецептурни продукти – 9%. С производствената база за семена в Синещ, Румъния, износът на семена на Байер за 2020 година достигна над 43 милиона евро. Служителите на Байер в трите са над 480, а основните офиси на компанията са в Букурещ и София.

 

За Байер

 

Байер е международна компания с основен опит в областите на науките за живота – здравеопазване и хранене. Продуктите и услугите на Байер целят да носят полза на хората и планетата, подкрепяйки усилията за преодоляване на основни предизвикателства следствие от нарастването и застаряването на населението в световен мащаб. Байер се ангажира да стимулира устойчиво развитие и да генерира положително въздействие с бизнесите си. В същото време Групата цели да създава стойност и да увеличава потенциала си за печалба, чрез иновации и растеж. Марката Байер стои зад доверие, отговорност и качество в цял свят. През финансовата 2020 г. в Групата работят около 100 000 служители, а компанията реализира продажби в размер на 41.4 млрд. евро. Разходите за научноизследователска и развойна дейност възлизат на 4.9 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com. 

Коментари

август 2022

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития