Галерия - Видео

Балони полетяха над София в подкрепа на пациентите с редки болести
Прочетена: 257 пъти

Днес, 28 февруари, светът отбелязва Деня на редките болести под международното мото „Покажи своята рядкост, покажи своята съпричастност“.

 

Под патронажа на Комисията по здравеопазването днес в Народното събрание бе проведена тържествената церемония по случай Деня на редките болести. Председателят на Народното събрание  Цвета Караянчева и председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова откриха тематични щандове, на които народните представители и гостите на инициативата получиха информация за редките заболявания. И тази година Денят на редките болести беше отбелязан в целия свят (Европейския съюз, САЩ, Китай, Япония, Канада, Австралия, Бразилия и др.), като в един и същи час във всички страни бяха пуснати балони в подкрепа на пациентите с такива заболявания. В световен мащаб те са 300 млн. души.

 

В България балоните на надеждата бяха пуснати в 13:00 часа, като в София церемонията се състоя пред централния вход на Народното събрание. Съпричастност с хората, засегнати от редки болести, изразиха г-жа Цвета Караянчева, д-р Даниела Дариткова, народни представители, представители на Министерството на здравеопазването, Министерството на труда и социалната политика, членове на НАХРБ, пациенти и водещи медицински специалисти.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития