Новини - България

Български учебник по физикална и рехабилитационна медицина учи студенти на няколко континента
Прочетена: 671 пъти

Уникален български учебник „Основи на физикалната и рехабилитационна медицина” ще бъде използван за обучение на студенти на няколко континента, съобщава сайтът на Военномедицинска академия (ВМА). Създаването на помагалото в инициирано от екипа на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към лечебното заведение.

 

По учебника работи сериозен авторски колектив от България и чужбина, сред които и изтъкнати специалисти от Италия и САЩ. Редактори са проф. д-р Тройчо Троев – началник на Клиника по физикална и рехабилитационна медицина към Военномедицинска академия, и проф. Янис Папатанасиу.

 

Помагалото е предназначено за студенти, изучаващи физикална и рехабилитационна медицина на английски език. В него са включени всички раздели на физикалната медицина, както електролечението, така и физикалното лечение при редица социално значими заболявания.

 

От ВМА уточнват, че досега не е издаван такъв учебник. Всички специалисти, вкл. от САЩ и Заир (Африка), които са участвали в създаването му, вече са го получили и ще преподават по него.

 

У нас помагалото ще влезе в употреба в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и в Медицинския университет в град Плевен.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития