Събития -

юни 2022

ПВСЧПСН
  
   
29 юни
Сряда
Български национален конгрес по онкология с международно участие
гр. София
гр. София
00:00 - 00:00 ч.

В периода 29 септември – 1 октомври 2022 г. в София ще се проведе Български национален конгрес по онкология с международно участие. Организатор е Българското онкологично научно дружество (БОНД). 

 

Форумът е с изключително богата програма. Ще бъдат представени съвременните възможности за лечение на различни онкологични заболявания – на гърдата, на простатата, на белия дроб, на панкреаса, хепатоцелуларен, колоректален, бъбречноклетъчен и уротелен карцином, меланом, увеален меланом и гастроинтестинални тумори. 

 

Във фокуса на конгреса ще бъдат иновативните терапии, имунотерапията, генетичните аспекти на скрининга, предизвикателствата пред генетичната диагностика, лекарствените взаимодействия и специфични взаимодействия на противотуморното лекарствено лечение, съвременните възможности на радиохирургията, техническите решения в урологията и др.

 

Сред темите на събитието са също и немедицинската пациентска грижа и психологическата подкрепа в протичането на рака, както и предизвикателствата в България пред пациентите за симптоматично и палиативно лечение. Ще бъдат представени и научни доказателства в подкрепа на политиката за намаляване на вредата от тютюнопушенето. 

 

В рамките на форума са предвидени два дискусионни панела. Единият е посветен на приоритетите и предизвикателствата пред онкологията в България и ще бъдат обсъдени темите за реимбурсацията и достъпа на българските пациенти до иновативно лечение, изписването на лекарствени продукти, икономическите аспекти и очаквания към лечението в средносрочен хоризонт, предизвикателства пред здравноосигурителния процес в условията на световна икономическа нестабилност и др. Вторият дискусионен панел ще обхване теми, свързани с дигитализацията в онкологията, като ще бъдат представени съвременните дигитални решения в най-голяма полза за онкологичните пациенти и лекуващите ги лекари; ролята на публично-частните партньорства за скъсяване на пътя между научните постижения и пациентите; ролята на аналитичните платформи в стратегическите решения и промени в сектор здравеопазване; ролята на иновативния подход в разработването и маркетирането на съвременни терапии и неговото място в новите бизнес модели, както и добавената стойност на пациентските програми за пациентите, за техните семейства и за здравния сектор. 

 

В конгреса ще участват водещи специалисти от различни области на онкологията и не само, чуждестранни лектори и ключови експерти от различни сфери на здравеопазването. 

 

*Събитието ще бъде с ограничен достъп само за регистрирани участници.