Новини - България

Български лекар със световно отличие за изследване в областта на инвитрото
Прочетена: 456 пъти

Научно изследване върху анализа на ендометриалната рецептивност (ERA) с водещо участие на д-р Явор Владимиров и СБАЛАГРМ „София“ е отличено с наградата на Society for Reproductive Endocrinology and Infertility за 2016 година. Признанието идва по време на 72-ри научен конгрес, проведен през октомври 2016 г. в Солт Лейк Сити (САЩ), когато престижната научна организация Американско общество по репродуктивна медицина (ASRM) обявява тазгодишните си награди за научни изследвания и доклади. Те се присъждат на учени, изследователи и клиники от цял свят, работещи в областта на репродуктивната медицина и ембриология.

 

Изследването на д-р Владимиров доказва, че ERA тестът за ендометриална рецептивност подобрява шансовете за забременяване при пациенти под 38 г. с 24%. Тестът персонализира лечението на пациентите и определя деня за успешен ембриотрансфер при 85% от пациентите. Освен значително подобряване на успеваемостта при забременяване, тестът през последните 4 години е предложил успешно решение за над 10 000 пациенти с репродуктивни проблеми.

 

„За мен е голяма чест да съм първият българин удостоен от световната научна общност с тази престижна награда. Поставен на второ място в доклада представящ проучването, е едно признание от авторския колектив за моето място в реализацията на този проект“, казва д-р Владимиров.

 

Той споделя, че наградата е едно признание за професионалната работа на ръководената от него клиника.

 

СБАЛАГРМ „София” е една от първите клиники в Европа и първи в България, които използват ERA тест в клиничната практика.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития