Събития -

януари 2019

ПВСЧПСН
 
   
25 януари
Петък
Български бифурационен курс
гр. София
гр. София
00:00 - 00:00 ч.

Oт 25 до 27 януари 2019 г. в Аулата на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще се проведе осмото издание на „Български бифурационен курс“. Конференцията отново събира на едно място много водещи имена от областта на безкръвното лечение на сърдечносъдови заболявания от България, Европа и света. Курсът представлява практическо обучение и споделяне на опит за едни от най-трудните за интервенционален достъп и лечение запушвания - тези на разклоненията на основните сърдечни артерии.
Два са основните тематичните фокуса на осмото издание на събитието – отбелязванена напредъка в лечението на бифуркационни запушвания на коронарните съдове в теоретичен и практичеси план и широка дикусия около използването на техники за лечение на сложни бифуркации с 2 стента. Водеща тема е приложението интервенционални процедури при пълно запушване на съдовете, дискусионен въпрос в изследователските среди, където все повече данни показват успешни дългосрочни резултати в полза на безкръвното лечение.

 

Д-р Валери Гелев, началник на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда и председател на Дружеството по интервенционална кардиология, е съдиректор на курса, заедно с доц. Добрин Василев и доц. Васил Велчев. Международни директори са проф. Робърт Гил (Централна Клинична болница на Министерство на вътрешните работи във Варшава, Полша) и проф. Ив Лувар (Институт за сърдечносъдови заболявания на Южен Париж, Франция).

 

Лектори в тридневните практически и теоретични сесии са още: проф. Джордж Сиянос, (Универститетска болница Солун), консултант на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда, проф. Горан Станкович (Белград, Сърбия), д-р Камбис Машайекхи (Сърдечен център Фрайбург, Бад Крозинген), д-р Карлос Колет (Амстердам, Холандия), д-р Жанлука Ригатели (Ровиго, Италия), д-р Имад Шийбан (Верона, Италия), доц. Йоанис Якову (Военна болница, Солун, Гърция), проф. Гай Хейндрикс (Сърдечносъдов център Аалст, Белгия), проф. Мануел Пан (Университетска болница, Кордоба, Испания) и др.

 

В обширната програма са включени множество случаи на живо, при които ще бъдат показани най-новите техники за интервенционално лечение на сложни запушвания на сърдечните съдове директно от ангиографската зала на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. След миналогодишния успех на специализираната сесия за млади кардиолози, тази година уъркшопът продължава с уникалната възможност за тях отново да изпълняват случаи на живо под ръководството на опитни специалисти от елита на интервенционалната кардиология.

 

Събитието се организира със съдействието на Европейския бифуркационен клуб, Европейски клуб по тотални коронарни оклузии и Българското дружество по интервенционална кардиология. Очакват се близо 120 делегати от над 10 страни.