Новини - България

"Българската Коледа" събра над 2,4 млн. лв.
Прочетена: 193 пъти
Снимка: www.bgkoleda.bg

Петнадесетото издание на благотворителната инициатива "Българската Коледа" събра 2 472 000 лв. за периода от 1 декември 2017 до 16 февруари 2018 г., съобщава прессекретариатът на държавния глава. Кампания 2017/2018 постави във фокуса на "Българската Коледа" грижата за спасения детски живот. Организаторите отчитат, че за този период дарения са направили над 3000 индивидуални дарители и 420 компании и организации, а общата им сума е 1 917 000 лв. В полза на кампанията до този момент са изпратени и 555 000 кратки съобщения (SMS) на стойност 1 лв., като дарената сума от тях е общо 555 000 лв.

 

Спасеният детски живот се нуждае от продължителна грижа, за да бъдат предотвратени евентуални хронични заболявания и усложненията от тях. Поддържането на здравето на спасените деца изисква усилия за дълъг период от време, дори през целия живот, като в повечето случаи това е сериозно предизвикателство както за лекарите, така и за техните семейства, се отбелязва още в съобщението на президентството.

 

До този момент са постъпили 250 заявления за подпомагане на деца. Исканията за подпомагане са основно за диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията, посочват от администрацията на държавния глава. Оттам информират още, че молби за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Към момента общо 33 лечебни заведения са подали заявления за купуване на медицинска апаратура със средства от кампанията.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития