Новини - България

България и Световната здравна организация засилват сътрудничеството си в общественото здраве
Прочетена: 295 пъти
Снимки: Министерство на здравеопазването

Възможностите за засилване на сътрудничеството между България и Световната здравна организация (СЗО) в областта на общественото здраве и програмите за превенция и промоция на здравето са обсъдени на среща в Министерството на здравеопазването, съобщиха от ведомството.

 

Заместник-министърът д-р Галин Каменов разговаря с представителя на СЗО в България и ръководител на мисията д-р Скендер Сила. На срещата присъстваха и д-р Михаил Околийски, представител на офиса на СЗО у нас, проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, и доц. Христо Хинков, директор на Националния център по обществено здраве и анализи.

„В България съществуват проблеми в сферата на общественото здраве, по-специално по отношение на здравно-демографските показатели и разпространението на рискови фактори на поведение. СЗО има огромен опит в тази област и може да ни подпомогне за внедряване на механизмите, доказали своята ефективност“, каза д-р Каменов.

Той допълни, че общественото здраве вече е приоритет за Министерството на здравеопазването и респективно за държавната политика.

 

Според д-р Скендер Сила Световната здравна организация желае да си сътрудничи с държавите от Европейския регион за подобряване здравето на населението. Представителят на СЗО обяви подкрепата си за политиката на Министерството на здравеопазването.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития